2023 BECE Starts On Monday? Solve These Sample Social Studies Questions

2023 BECE Social Studies Questions

Here are some sample Social Studies questions to solve for the upcoming 2023 BECE which begins on Monday 7th August 2023 to Friday 11th August 2023. These questions will guide all 2023 BECE Candidates.

Candidates are to note that these are sample questions to try their hands on and it will guide them as they prepare for their final examination.

1. Who was the leader of the African National Congress (ANC) and the first
President of post-apartheid South Africa?
a) Nelson Mandela
b) Julius Nyerere
c) Kwame Nkrumah
d) Robert Mugabe
Answer: a) Nelson Mandela

2. Which country is known as the “Land of a Thousand Hills”?
a) Rwanda
b) Kenya
c) Nigeria
d) Ethiopia
Answer: a) Rwanda

3. What is the term for the movement of people from one place to another?
a) Migration
b) Immigration
c) Emigration
d) Displacement
Answer: a) Migration

4. Who was the leader of the Indian independence movement and later
became the first Prime Minister of India?
a) Jawaharlal Nehru
b) Indira Gandhi
c) Rajiv Gandhi
d) Narendra Modi
Answer: a) Jawaharlal Nehru

5. What is the largest religion in India?
a) Hinduism
b) Islam
c) Christianity
d) Buddhism
Answer: a) Hinduism

6. Which war occurred between North Korea and South Korea from 1950 to
1953?
a) World War I
b) World War II
c) Korean War
d) Vietnam War
Answer: c) Korean War

7. What is the name of the world’s highest mountain?
a) Mount Kilimanjaro
b) Mount Everest
c) Mount Fuji
d) Mount McKinley
Answer: b) Mount Everest

8. What is the economic system where the government and private
individuals share ownership and control of the means of production?
a) Capitalism
b) Socialism
c) Communism
d) Mixed economy
Answer: d) Mixed economy

9. Which organization is responsible for maintaining global health
standards and preventing infectious diseases?
a) World Health Organization (WHO)
b) United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization
(UNESCO)
c) International Monetary Fund (IMF)
d) United Nations (UN)
Answer: a) World Health Organization (WHO)

10. What is the capital city of Nigeria?
a) Lagos
b) Nairobi
c) Accra
d) Abuja
Answer: d) Abuja

READ ALSO: 2023 BECE: Master These Compiled RME And Social Studies Questions

2023 BECE Starts On Monday? Solve These Sample Social Studies Questions

Asare Michael Baarffour

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top